Aatos


Tässä on koira, jonka kanssa on tullut jaettua ilot ja surut kerta toisensa jälkeen. Mun koko rekikoiraharrastus alkoi tästä kaverista talvella 2007. Aatos on syntynyt helmikuussa 2007. Olin tuolloin yläasteella, mikä oli mulle rankkaa aikaa mm kiusaamisen varjossa. Aatos oli aina mun tukena. Aatos on osoittautunut myös hyväksi malliksi valokuviin ja olenkin osittain Aatoksen avustuksella saanut pohjaa valokuvausharrastukseeni ja bloggaukseenkin.

Aatos on täysrotuinen rekisteröity alaskan malamuutti uros. Sain papparaisen tavallaan rippilahjana vuoden kestäneen "iskä/äiti haluun koiran" -vonkauksen jälkeen. Aatoksella on säkäkorkeutta 70 cm ja paino jotain 40 kilon luokkaa. Nykyisin vanhuuttaan varmaan enemmänkin, koska herra on eläkkeellä vanhempieni luona.

-vahva mutta rauhallinen
-sopii kaikille
-varma
-opetusmestariNuorempana Aatos oli samankaltainen kuin Onni. Vanhuuttaan Aatoksesta on tullut vähän kärttyisämpi, mikä tosin on lähes 10 vuotiaalle vanhukselle jo ihan suvaittavaakin.

Aatos on kulkenut mun kanssa etelä Suomessa ja Lapissa maat ja onkalot läpikotaisin. Me ollaan koettu kaikenlaista ja tehty pitkiä pitkiä lenkkejä kaksistaan, joista Aatos on nauttinut täysin siemauksin. Toisinaan musta tuntuu että voisin rakastua tähän herraan uudestaan ja uudestaan :)
Aatos nuorena poikana :) Yhdennäköisyys Onnin kanssa on selvä.
Aatos means a thought in Finnish. It describes a lot of Aatos´s nature. Aatos is a purebred Alaskan malamute. He was born in February 2007. I literally grow up with Aatos and he´s the most important to me of all my dogs. He has helped me through hard times, like bulling at school. I started dog sledding with Aatos years ago. He´s getting too old for sledding and spends nice and well-deserved time retired.
Nuori aikuinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti